Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /home/domeinen2/domains/stroomomvormer.nl/public_html/system/library/encryption.php on line 8 Stroom in de caravan of camper

Stroom in de caravan of camper

Stroom in de caravan of camper met een (230 volt) omvormer

Altijd de beschikking over stroom
Steeds meer Nederlanders kiezen voor een caravan of camper. Niet zo gek, want het is natuurlijk een fantastische manier om vakantie te vieren. Bovendien; als je zelf een camper of caravan hebt kun je buiten de vakanties ook nog weekendjes weg. Heerlijk toch

Maar als je onderweg bent is elektriciteit vaak een probleem. Sta je eenmaal op een camping, dan heb je in 99% van de gevallen wel stroom tot je beschikking. Om onderweg ook gewoon je stopcontacten te kunnen gebruiken is een omvormer een must. En natuurlijk een accu.

Afhankelijk van welke apparaten je onderweg wilt gebruiken kun je kiezen voor een omvormer van 100 tot wel 5000 watt. De keuze in omvormers is groot, en de verschillen in prijs ook. Natuurlijk is het onzinnig om een dure omvormer van 2000 watt te kopen als je onderweg alleen je telefoon op wilt laden en af en toe de radio of televisie aan wilt zetten. Maar wil je tijdens de rit je Senseo kunnen gebruiken, dan is een omvormer van minimaal 1500 watt wel noodzaak. Voor je een omvormer gaat aanschaffen is het dus goed om eerst een lijstje te maken met apparaten.

Omvormer met zuivere sinus of gemodificeerde sinus
Bij het kiezen van een omvormer is het ook belangrijk om te kijken of deze stroom levert met een zuivere- of een gemodificeerde sinus. Op die laatst genoemde kan je namelijk niet elk apparaat aansluiten. Dingen als een telefoonlader of televisie zullen geen problemen geven, maar gevoelige elektrische apparatuur zoals de Senseo of bepaalde types koelkasten functioneren niet goed op een gemodificeerde sinus. Hiervoor heb je dus echt een zuivere sinus omvormer nodig, die zijn helaas wel duurder.

Goedkope omvormer voor in de caravan of camper
Wil je niet teveel geld uitgeven aan een omvormer, en toch je telefoon kunnen opladen en televisie kijken? Een omvormer van circa 600 watt zal in de meeste gevallen dan ruim voldoende zijn. Een 600 watt omvormer kost ongeveer € 69,50. Een iets zwaarder model, een 1000 watt omvormer, heb je al voor € 149,00. De prijzen vallen dus nog mee. Let op, dit gaat om gemodificeerde sinus omvormers. Een zuivere sinus omvormer is duurder, prijzen beginnen dan bij ongeveer € 300,- afhankelijk van het wattage.

 

StroomOmvormer.nl
De laatste jaren worden omvormers, ook wel inverters genoemd, steeds goedkoper. Maar er worden ook steeds meer goedkope budget modellen uit China gehaald. Hoewel de kwaliteit iets minder is, en ook het maximum wattage vaak niet gehaald kan worden, scheelt het aanzienlijk in de prijs om te kiezen voor een geímporteerde inverter.

Contact
StroomOmvormer.nl is een onderdeel van Ronis Media. StroomOmvormer.nl verkoopt zelf geen omvormers: wij vergelijken slechts modellen en sturen u door naar de betreffende webwinkel. Om die reden verlenen wij ook geen dienstverlening aan klanten. Voor vragen en/of klachten dient u contact op te nemen met de webwinkel waar u uw bestelling doet.